Slippende koppeling na wissel slave

SS350 t/m SS1000DS.
Gebruikersavatar
Duclaasie
Berichten: 1690
Lid geworden op: 26 mei 2011 18:29
Locatie: Willemsoord

Slippende koppeling na wissel slave

Ongelezen berichtdoor Duclaasie » 29 jul 2018 21:07

Vorige week zaterdag wegens lekkage de drukcilinder op het blok vervangen door een K-Bike drukcilinder die ik bij Remco heb gehaald. SPul gemonteerd, ontlucht en een keer de straat heen en weer. Leek goed te gaan, tot vanochtend... Ik zou een ritje gaan doen. Motor gestart, stukje gereden, verzameld met meerdere rijders en weer op pad. Althans, de rest ging op pad en ik kon weer op huis aan omdat de koppeling slipt bij wegrijden. Dit was voor de wissel van de drukcilinder niet het geval.

Spul laten afkoelen en drukcilinders nogmaals ontlucht en banjo op vuil gecontroleerd. Dit gaf uiteraard geen verschil, aangezien hij goed ontlucht was. Nu vraag ik mij af, kan het zijn dat de koppeling onderhevig is aan slijtage en dit door de nieuwe drukcilinder aan het licht komt?

Voering op de platen lijkt mij wel aan de dunne kant en ze zitten er sowieso 20K km in en waarschijnlijk langer.Platen en koppelingshuis lijken niet ernstig te zijn ingeslagen, dus die lijken op het eerste gezicht nog wel een ronde mee te kunnen. Zie ook bijgevoegde foto.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Proud to be Loud

Ducatinus
Berichten: 897
Lid geworden op: 18 okt 2013 12:32
Locatie: Het mooiste stukje NL, Twente dus.

Re: Slippende koppeling na wissel slave

Ongelezen berichtdoor Ducatinus » 30 jul 2018 14:51

wellicht is de binnen korf ingelopen? Versleten dus? Dat deel waar zo/n bloem vorige plaat onder de centrale moer ligt.
There's no "control" button on my computer, I'm always in control.

- Aprilia RSV1000RR Factory 2005
- Triumph Speed Triple 2011

- Ooit komt er nog eens een .......het is een '94 er 916 Strada geworden

Gebruikersavatar
Duclaasie
Berichten: 1690
Lid geworden op: 26 mei 2011 18:29
Locatie: Willemsoord

Re: Slippende koppeling na wissel slave

Ongelezen berichtdoor Duclaasie » 30 jul 2018 18:42

Ik trek deze week de koppeling maar eens los denk ik.
Proud to be Loud

Gebruikersavatar
Rob Troost
donateur
donateur
Berichten: 6064
Lid geworden op: 12 sep 2003 18:00
Locatie: Teutoburgerwald e.o.
Contacteer:

Re: Slippende koppeling na wissel slave

Ongelezen berichtdoor Rob Troost » 30 jul 2018 21:32

extra ongevoerde plaat in de koppeling stoppen, zodat er weer speling is.
ook zijn er 2 types slaves, voor de oudere en nieuwere modellen is verschillend.
Stoer en Aaibaar

Gebruikersavatar
Duclaasie
Berichten: 1690
Lid geworden op: 26 mei 2011 18:29
Locatie: Willemsoord

Re: Slippende koppeling na wissel slave

Ongelezen berichtdoor Duclaasie » 30 jul 2018 22:18

Twee types slave is mij bekend, wegens lengte drukstang. Nieuwe slave was met een vulstuk geleverd, die heb ik dus ook toegepast.

Zal komende week de dikte van het pakket eens opmeten.
Proud to be Loud

Gebruikersavatar
Duclaasie
Berichten: 1690
Lid geworden op: 26 mei 2011 18:29
Locatie: Willemsoord

Re: Slippende koppeling na wissel slave

Ongelezen berichtdoor Duclaasie » 31 jul 2018 21:20

De oorzaak van de problemen lagen in het koppelingsdeksel.... Naaldlager van de drukstang is vergaan, waardoor sommige naaldjes af en toe tussen de platen kwamen. Meteen pakket opgemeten en dat zit met 39,15mm nog binnen de waardes. De lagerresten gesmeerd en motor getest. Koppelt weer als een nieuwe.

Voorlopig maar niet rijden, maar het lek is in ieder geval boven.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Proud to be Loud

Gebruikersavatar
Duclaasie
Berichten: 1690
Lid geworden op: 26 mei 2011 18:29
Locatie: Willemsoord

Re: Slippende koppeling na wissel slave

Ongelezen berichtdoor Duclaasie » 31 jul 2018 21:21

Overigens is de slijtage aan de koppeling nog erg netjes, waarschijnlijk mede te danken aan de Biggelaar modificatie die er in blijkt te zitten.
Proud to be Loud

Gebruikersavatar
Duclaasie
Berichten: 1690
Lid geworden op: 26 mei 2011 18:29
Locatie: Willemsoord

Re: Slippende koppeling na wissel slave

Ongelezen berichtdoor Duclaasie » 01 aug 2018 19:55

Heeft er iemand een exploded view waar betreffend lager en keerring op staan? De afbeeldingen die ik kan vinden staat het niet los afgebeeld. Vermoed dat hij staat afgebeeld bij de uitgaande as...
Proud to be Loud

Gebruikersavatar
Rob Troost
donateur
donateur
Berichten: 6064
Lid geworden op: 12 sep 2003 18:00
Locatie: Teutoburgerwald e.o.
Contacteer:

Re: Slippende koppeling na wissel slave

Ongelezen berichtdoor Rob Troost » 01 aug 2018 20:29

geloof dat die bij elke exploded view vergeten is.
eerst het lager in de as tikken daarna de keerring er in.
vanaf de koppelingskant :-)
Stoer en Aaibaar

Gebruikersavatar
Duclaasie
Berichten: 1690
Lid geworden op: 26 mei 2011 18:29
Locatie: Willemsoord

Re: Slippende koppeling na wissel slave

Ongelezen berichtdoor Duclaasie » 01 aug 2018 21:09

Als dat de volgorde is dan is de keerring ook behoorlijk gaar :-D
Proud to be Loud