Laadstroom indicatie 3 fase dynamo 996

van 851, 888, 748, 916, 996, 998, 749, 999, 1098, 848, 1198 tot aan de geweldige 1299 Panigale
Gebruikersavatar
Duc@t!
Berichten: 109
Lid geworden op: 29 okt 2011 17:21

Laadstroom indicatie 3 fase dynamo 996

Ongelezen berichtdoor Duc@t! » 05 jun 2016 20:29

De stekker tussen dynamo en spanningregelaar is afgelopen weekeinde in België in rook opgegaan.
We hebben dit ter plaatse voor nood kunnen oplossen en de eindbestemming voor die dag kunnen halen.
Ik wil eigenlijk een Laadstroom indicator inbouwen zodat ik een laadprobleem eerder zie,
(En ja, de stekker komt niet meer terug, de draden worden permanent gesoldeerd en met krimpkous geïsoleerd)
Heeft er misschien iemand al eerder zoiets zelf gemaakt of er een elektrisch schema van?
Ik heb in de dash nog een ongebruikt rood signaallampje dat ik hiervoor wil gebruiken.

1-wiel
Berichten: 42
Lid geworden op: 16 jun 2010 07:44
Locatie: Beers

Re: Laadstroom indicatie 3 fase dynamo 996

Ongelezen berichtdoor 1-wiel » 05 jun 2016 21:16

In de haynes manual 748-916 staan diverse schema's waar ook het rode lampje aangesloten zit om lasdstroomproblemen kenbaar te maken. Gaat hierbij wel om twee fase dynamo

Gebruikersavatar
Duc@t!
Berichten: 109
Lid geworden op: 29 okt 2011 17:21

Re: Laadstroom indicatie 3 fase dynamo 996

Ongelezen berichtdoor Duc@t! » 05 jun 2016 22:09

Dat is goed nieuws, heb je hier misschien een afbeelding van, kan ik kijken of dit ook toepasbaar is op de 3 fase dynamo

Gebruikersavatar
PowerDuc
Berichten: 406
Lid geworden op: 03 jul 2010 16:21
Locatie: Goes

Re: Laadstroom indicatie 3 fase dynamo 996

Ongelezen berichtdoor PowerDuc » 06 jun 2016 08:39

Oh dat boek heb ik ook. Ik zal vanavond ook eens kijken.
Ik heb die weggesmolten stekker nu al bij alle ducs gehad (5 stuks) maar nooit bij stil gestaan om een indicatielampje te fabriceren. Misschien wel een goed idee idd. En aangezien ik toch een eigenbouwsel-dash heb ga ik er ook eens over denken :)
Ducati 996SPS
Ducati 848

Gebruikersavatar
surfroy01
via ducatifora.com/doneren
via ducatifora.com/doneren
Berichten: 4903
Lid geworden op: 15 sep 2003 15:04
Locatie: le Coin de Pays-Bas

Re: Laadstroom indicatie 3 fase dynamo 996

Ongelezen berichtdoor surfroy01 » 06 jun 2016 09:58

Wat grapppig ik heb bij al mijn 5 Duc's nog nooit een stekker gesmolten (afkloppen)......

Overigens heb ik op een 2takt project bike een display zitten die de actuele laadstroom weergeeft, kan ik verder niks over mededelen enkel dat het al op de bike zat toen ik hem kocht.....
Nu 996SPS Ex: 1098S, HM1100S, 998S, 748E.
En een Zundapp 517 met 125 luchtklapper blok.

Gebruikersavatar
750sport
Berichten: 963
Lid geworden op: 21 okt 2003 21:28
Locatie: Let's go east, the west is so wet (and salt)

Re: Laadstroom indicatie 3 fase dynamo 996

Ongelezen berichtdoor 750sport » 06 jun 2016 10:12

Met een meldlampje tackel je problemen met de spanningsregelaar ,maar volgens mij niet die van de dynamo.

Groeten Bauke
Warning
Reading the DCN mailinglist/Forum can damage family and social life
Readers often spent hours to customize and improve the performance of their bike.

Know that ,been there ,do(ne) that!

Gebruikersavatar
PowerDuc
Berichten: 406
Lid geworden op: 03 jul 2010 16:21
Locatie: Goes

Re: Laadstroom indicatie 3 fase dynamo 996

Ongelezen berichtdoor PowerDuc » 06 jun 2016 10:30

Ducati 996SPS
Ducati 848

Gebruikersavatar
Duc@t!
Berichten: 109
Lid geworden op: 29 okt 2011 17:21

Re: Laadstroom indicatie 3 fase dynamo 996

Ongelezen berichtdoor Duc@t! » 06 jun 2016 13:28

Het uiteindelijke probleem was doordat de stekker opgebrand was, geen verbinding tussen dynamo en spanningregelaar waardoor de accu niet bij geladen werd.
Volgens mij heeft de motor nog net zo lang gelopen totdat de accu spanning dermate laag werd dat de injectie ( en onsteking) niet meer functioneerde, het probleem begon met inhouden en ploffen.
Ik denk als ik een meldlampje monteer wellicht dan alleen de spanningregelaar tackel, maar indirect toch ook de dynamo?
@ Powerduc, als je eens wilt kijken, graag

Gebruikersavatar
PowerDuc
Berichten: 406
Lid geworden op: 03 jul 2010 16:21
Locatie: Goes

Re: Laadstroom indicatie 3 fase dynamo 996

Ongelezen berichtdoor PowerDuc » 09 jun 2016 10:42

Ik heb in het boek gekeken en er staat gewoon een aantal (vrijwel identieke) bedradingsschema's is het boek die je ook op google vindt. Google maar en je krijgt allerlei kleurendiagrammen; die staan ook in het boek.
Er loopt gewoon een wit/rode draad vanuit de SR voor het charge lampje.
Ducati 996SPS
Ducati 848

ducske900
Berichten: 69
Lid geworden op: 24 mei 2009 09:04

Re: Laadstroom indicatie 3 fase dynamo 996

Ongelezen berichtdoor ducske900 » 11 jun 2016 08:36

Je kunt natuurlijk ook een kleine digitale voltmeter via je kontaktslot op de accu aansluiten;
dan heb je álle info die je nodig hebt.....
Peter

Gebruikersavatar
Duc@t!
Berichten: 109
Lid geworden op: 29 okt 2011 17:21

Re: Laadstroom indicatie 3 fase dynamo 996

Ongelezen berichtdoor Duc@t! » 11 jun 2016 12:56

Dank jullie voor het meedenken,
@Powerduc, ik ga in mijn elektrisch schema kijken of ik idd de rood/witte draad heb en kan gebruiken,
Ik heb van Toine vd Biggelaar het antwoord gekregen dat mijn spanningregelaar deze optie niet heeft,
Iets om even in te duiken,
Zelf heb wat gezocht en heb dit
http://www.improvingclassicmotorcycles. ... ucTen3.jpg
als alternatief gevonden,
Kan ik het ongebruikte controle lampje op de dash gebruiken, vind het niet zo clean om extra meters toe te voegen.